EU-kandidat 2009

torsdag 4 juni 2009

Banta EU?

Nästan 10.000 nya lagar under Barroso!

Libertas uppmanar att rösta för en förändring i valet till Europaparlamentet
Bryssel. Européerna har nu en chans att rösta för förändring. Libertas valarbete har avslöjat hur mycket kraft det krävs att ändra de anti-demokratiska institutionerna i Bryssel.

Bryssel gör stora uttalanden om att banta ner den enorma lagstiftning som reglerar allt från storleken på jordgubbar till hur länge du kan vistas i solen. Faktum José Manuel Barroso, den nuvarande icke-vald ordförande för Europeiska kommissionen som vill fortsätta en andra utnämningen har en bättre lagstiftning som ett av sina mål. Men i det officiella EurLex registret över EU: s regler visar att totalt 9863 nya lagar har införts under Barrosos tid sedan 2004.

Det totala antalet EU-lagar har ökat med nära 50% till 30.675 under de fyra åren. Med samma takt skulle kunna antalet EU-lagar öka till 45.000 under en andra Barroso period.

Alla dessa lagar initieras bakom stängda dörrar av en ovalda kommissionen. Det finns ingen omröstning bland de 26 andra komissionärerna om någon lagstiftning - grunden ges av Herr Barroso själv. Förfarandena i Bryssel är så odemokratiskt att det under 2008 för 1799 regler som beslutades BARA EN ifrågasattes för ett positivt stöd i Europaparlamentet, det enda demokratiskt valda organet.

Libertas kommer att ha två regler. För varje ny lag som föreslås ska två andra avskaffas. EU: s lagstiftning måste få en tidsfristklausul - lagarna försvinner om de inte förnyas.

Declan Ganley, ordförande för Libertas säger "om Mr Barroso var tvungen att med denna meritlista stå upp framför väljarna skulle inte ha en chans att bli omvald. Istället för att bli mer öppna och tydliga under hans regeringstid har Bryssels lagstiftning utformas bakom stängda dörrar. Om Europa vill återvinna stödet från sitt folk måste systemet förändras radikalt. Libertas är det enda parti som erbjuder denna förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar