EU-kandidat 2009

fredag 5 juni 2009

Politikens kris

Piratpartiets engagemang fyller ett vakuum. Det tomrum som uppstod när de etablerade partierna valde att strunta i vad folket tyckte i integritetsfrågorna. Trots en folklig proteststorm baxades FRA-lagen och IPRED igenom. Listan över integritetskränkande lagar och direktiv växer. Gemensamt för dem är att det finns ett starkt folkligt motstånd mot dem som politikerna struntar i.

De etablerade partierna har misslyckats i de frågorna, och visar hur långt från sina väljare de står. Piratpartiets framgångar är ett kvitto på detta misslyckande, och en misstroendeförklaring från väljarnas sida." Företagare och Alliansväljare borde rösta på Piraterna därför att vi bara kan nå framgång och skapa nya jobb genom att bejaka teknikutvecklingen. Att gå med arschlet först har i alla fall mig veterligen inte varit någon väg till framgång. Ny teknik har alltid i alla tider öppnat för nya spännande möjligheter och företeelser som ingen kunnat ana." Det skriver författaren och entreprenören Linda Skugge. Läs vidare här

En annan grupp som röstar på Piratpartiet är föräldrar som inte vill se sig själva som mottagare av höga skadestånd från musikindustrin.

För övrigt så får Piratpartiet utmanarnas röst. Det är allt fler som tröttnat på de etablerade partiernas från ovan perspektiv som de utövar från de höga skyddsmurar som de har i det svenska valsystemet.

Öppenhet, folkmakt behövs i EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar