EU-kandidat 2009

tisdag 9 juni 2009

Declan Ganley slutar med politik!



Libertas ledare Declan Ganley har dramatiskt meddelat att han slutar med politiken. Ett ställningstagande som kan påverka den kommande folkomröstningen om Lissabon fördraget på Irland.

Declan Ganley och Libertas hade liten framgång i valet till Europaparlamentet. Detta sätter hela Libertas organisation i gungning då han även förklarat att han inte fortsätter att vara Libertas ledare.

Declan Ganleyt bekräftade han inte skulle ta någon del i den kommande kampanjen om folkomröstningen på Irland om Lissabon fördraget.

Declan Ganleyt menade att han sökte ett mandat. Det är tydligt att han inte fick det av väljarna.

"Jag kan ta ett nej, jag är en demokrat," uttalade han. Mr Ganley ska nu gå "tillbaka till arbetet" i den privata sektorn efter att han inte fick förtroende bli europaparlamentariker.

Det är bara att konstatera att de etablerade åter vunnit och en stark högervind dragit över Europa. Det går även att se att att antal nationalistiska partier haft framgångar.

Det sista om Lissabon fördraget är ännu inte sagt. Både de Konservativa (Tory) och Självständighetspartiet (UKIP) i England vill ha en folkomröstning om fördraget. Efter Labours kollaps i lokal och EU-valet rycker den frågan fram. Så för motståndarna till Lissabonfördraget kan hjälpen komma från ett oväntat håll. Aldrig trodde jag att jag skulle hoppas på Tory Party.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar