EU-kandidat 2009
söndag 31 maj 2009
Piratpartiet
Det har blivit några undringar över min kovänning att rösta på Piratpartiet.
Det första är att de gör en fantastisk valrörelse och övervinner de hinder som sätt upp för nya partier. Enbart det är ett argument
För det andra försvaret av friheter och stopp för övervakningssamhället.
Må så var det ett smalt parti. Det är klart vad de vill och det kan jag köpa. Vill de sedan ansluta sig till en liberal grupp så är de säkert välkomna till Libertas.
Libertas kommer igen och vi får tillräckligt många platser för att bilda en egen partigrupp i EU-Parlamentet.
Mihkel Nõmm
Inget stöd för Lissabon i Sverige
Riksdagens godkännande av Lissabonfördraget i höstas saknade folkligt stöd. Endast 16 procent tyckte att godkännandet var bra men de allra flesta, 71 procent, hade ingen bestämd åsikt. Det visar en undersökning som presenteras av Sieps på måndag.
Detta är ”ett svagt betyg till svensk politisk åsiktsbildning, inkluderande
partier, massmedier och väljare” säger valanalytikern Sören Holmberg, SOM-institutet i ett pressmeddelande.
EU-parlamentet saknar folkets kontakt
Svenska riksdagsledamöter representerar 25.788 invånare. Skillnaden är ett irreparabelt demokratiskt underskott. Om riksdagens ledamöter skulle representera lika många invånare som EU:s parlamentariker skulle den svenska riksdagen bestå av knappt 14 ledamöter. Det skulle öka effektiviteten, men naturligtvis vara förödande för demokratin.
EU-parlamentet som väljs den 4-7 juni kommer att ha 736 ledamöter. Sverige utser 18 av dem. Det är 2,4 procent. Övriga 718 ledamöter, eller 97,6 procent utses av andra. Skulle det se ut på samma sätt i den svenska riksdagen utsåg svenskarna nio ledamöter. Övriga 340 riksdagsledamöter utsågs av någon annan.
Man kan tycka att Sverige bara ska vara en delstat i EU. Men går det inte att låtsas att Sverige både kan fortsätta att vara en självständig stat och lämna över mer och mer makt till ett parlament där vi väljer 2,4 procent. En nivå som är under riksdagspärren.
Om vi styrs av ett parlament, som till 97,6 procent utses av andra är i praktiken, lika osjälvständigt som Sörmland, Västerbotten eller Skåne.
Ett EU med sådan makt innebär att den svenska demokratin, folkstyret marginaliseras.
Sverige får en demokrati till 2,4 procent. Därför är det viktigt att det finns ett all-unionellet parti där en röst i Sverige är likvärdig en röst i något annat land. För vad är det annars vi ska välja?
Libertas är det första försöket att skapa ett parti rakt över EU som talar om transparens och folklig makt. Tyvärr finns inga valsedlar i Sverige.
En naken demonstration.

Befolkningen i Europa beskattas in på bara sinnet. Libertas anordnade en demonstration för att markera bristen på insyn över kostnaderna för brittiska ledamöter. Även parlamentsledamöterna är i fokus. Våra parlamentsledamöter begär omotiverat stora kostnadsersättningar. Fusket sker i en stor skala.
Libertas uppmanar dem genom att kräva att de publicera sina utgifter för de senaste fem åren. Då har väljarna en möjlighet att ta ställning till dem före valdagen. I Sverige tvår man sina händer och de som förväntas bli omvalda anser sig helt oskyldiga till penningrullningen.
It is not your business! Fusk med närvaro.
It is not your business! Lägg inte näsan i blöt MEParna beslutar ju om sin egen lön som verkar bli allt högre!
lördag 30 maj 2009

Libertas har fler än 600 kandidater som ställer upp till Europaparlamentsvalet 2009. Tyvärr inga valsedlar i Sverige men där fanns det ursprungligen nio kandidater.
Kolla på fördelningen över Europa. Länk här
fredag 29 maj 2009
Valsystemet diskriminerande!
Det går att hålla med. Libertas drog tillbaka sina kandidater då partiet insåg att det skulle bli oerhört dyrt att få ut valsedlar till de 6000 vallokaler som är öppna 7 juni.
Sveriges valsystem har slutat att fungera! Det var länge så att ett begränsat antal partier ställde upp i val. Senare kom den nya riksdagen med fler platser. För att det skulle skapas majoriteter infördes en 4% spärr på riksnivå. Så långt helt rätt.
Men den senare tidens utveckling är att de gamla partierna inte längre motsvarar medborgarnas önskemål. Miljöpartiet, Ny Demokrati, KDS och Junilistan är partier som klarar att ta sig över murarna av olika hinder. Så omöjligt är det inte.
Det svenska valsystemet är ändå i stort utformat att gynna de etablerade partierna. Det kan ingen förneka. Det är då uppmuntrande att nu för första gången internationella valobservatörer kommer att bevaka EU-valet. Det är ett framsteg, men problemen med vårt odemokratiska valsystem kvarstår.
Utifrån väljarnas ändrade valmönster är det dags att börja diskutera ett nytt demokratiskt valförfarande som ger varje röst lika värde.
I valet år 2006 gjorde fem utmanare ett försök att bryta hindren. Ingen lyckades. Till EU valet ser nu Piratpartiet ut att lyckas. Piratpartiet har haft problem med att deras valsedlar gömdes undan eller kastats när vallokaler flyttats. Men framför allt är det skillnad på var valsedlar får ligga. Övriga partier får inte lägga sina valsedlar på samma ställe som de etablerade och valsedlar förbjöds att ens ligga i vallokalerna.
I Sverige får bara partier som har fått över en procent röster sina valsedlar tryckta och distribuerade. Ekonomiskt en förmån på 750 tusen kronor men personellt är det en enorm förmån. Tusentals kommunanställda ansvarar för att de etablerade partiernas valsedlar alltid finns i alla landets ca 9000 vallokaler och förröstningsställen. Systemet är helt orimligt hinder för nya partier.
Valmyndigheten har under EU-valet meddelat kommunerna att alla valsedlar ska ligga på samma ställe. I många andra europeiska länder är det valmyndighetens ansvar att se till att valsedlar finns på plats då ett parti är godkänt. Vi betalar alla skatt till den myndighet som ska ge service så demokratin fungerar.
Det kan inte vara meningen att demokratiska val enbart ska gälla vissa partier som passerat en procent. Det kan inte vara meningen att vissa väljares röster ska räknas och andras inte.
Sverige behöver ett nytt och modernare valsystem!
Libertas ökar i opinion
Både de Konservativa och Labour har fingrarna i sylten och förutspås en stark tillbakagång i EU-valet.
Libertas har varit drivande i kampen för öppenhet.

En Libertas medlem i EUs färger poserar utanför det brittiska parlamentet. Budskapet är att få ledamöterna att avslöja sina inkomster och verkliga utgifter de fått ersättning för.
Korporatism och kollektivavtal
Socialdemokraterna är inte ensamma om att inte förstå även borgerliga debattörer blandar bort korten och böla om protektionism och fuldebatt. Ta inte den lätta vägen och hoppa på enskilda företag. Undersök om de följer spelreglerna. Riksdagen med socialdemokraternas stöd sade ja till Lissabon. Frågan om arbetsrätten finns med i Lissabonfördraget där den fria rörligheten anses som en "Social rättighet".
EG domstolen sa i Lavaldomen, att när ett utländskt företag tar med sig personal till Sverige behöver de bara betala avtalets lägsta lön. Tyvärr har inte Svenska kollektivavtal någon minimilön. Vad Marita Ulvskog och Socialdemokratin nu vill är att ändra i det fördrag de godkände i Riksdagen. En betydligt längre väg att gå än ett nej till fördraget. Enkelt uttryckt ser det ut som om de lyckas få byggnadsarbetarna som de svikit till sina bästa kämpar. Normalms syndromet har fått en ny betydelse då de som utsatts för brottet stödjer förövaren.
Korporatismen i den socialdemokratiska politiken görs synlig genom att den tillåter att särintressen starkt påverkar de politiska besluten i partiet. Landsorganisationens och Wanja Lundby-Vedins direkta inverkan på partiet är ett sådant exempel på korporatism.
Hur kan då S säga ja till Lissabonfördraget för att sedan omgående börja bekämpa det? Den trovärdigheten har definitivt sjunkit till botten.
torsdag 28 maj 2009
Libertas en utmanare!
Det är ett liberalt parti som har en chans att bli stort och kunna påverka. Genom att det finnas i alla länder så får det en stor mängd mandat.
Våra företrädare i regering och riksdag har godkänt Lissabonfördraget utan att fråga mig, eller dig? Bara så där rakt av skrev de under utan att fråga. Vad säger det om oss mesiga svenskar? Framförallt, vad säger det om våra företrädare? Blinda lakejer som villigt bugar för Kommissionen?
Om fördraget går igenom är det slut med demokratin. Det är skrämmande med tanke på att folk i gemen inte vet och inte tycks bry sig om vad som pågår. Ganley tyckte först som affärsmän att EU var bra. Men han har tänkt om och som familjefader och med tanke på sina barn måste Lissabonfördaget stoppas. Han låg bakom att Irland röstade nej.
Genom en röst på Libertas kan vi dock genskjuta våra företrädare och ge dem en reprimand. Nu orkade inte partiet med Sverige på grund av de stora hinder som finns för nya partier. Dock har de lovat att vara bättre förberedda till nästa val och då med fler kvinnor som tror på liberala friheter.
Det blir intressant att se hur valet går i de 21 länder där Libertas ställer upp
Inget att säga höj rösten!
Folkpartiet röstade ja till Lissabonfördraget i Riksdagen. Två sidor in i texten Artikel 3 punkt fyra står "Unionen ska upprätta en ekonomisk och monetär union som har euron som valuta." För den som läst texten framgår det med all tydlighet att någon folkomröstning inte behövs. All tal om folkomröstning är åter ett sätt för makteliten att få folket att rösta rätt om ett beslut som redan är taget. Sverige blir för eller senare tvunget oavsett vad folket säger att byta till Euro.
En omröstning är ett omotiverat slöseri med pengar och ett förakt av medborgarna.
Förklara för oss vad ni håller på med i Folkpartiet?
onsdag 27 maj 2009
EU-fördraget hotar svensk sjukvård
Nu tar EU språnget in i 56 nya politikerområden. Det gäller det fria vårdvalet i Europas, arbetstidsdirektivet, kollektivavtalet och minimilöner och den utvidgade rättsordningen där EG- domstolen nu får en ytterligare högre makt och blir överstatlig och sista instans som inte går att överklaga.
EU-minister Cecilia Malmström verkar vara helt överkörd av regeringen. När hon i februari 2008 undertecknar utkastet till den svenska översättningen av Lissabonfördraget skriver hon i förordet,"Inför det beslutet är det viktigt att med en bred debatt om vad det nya Lissabonfördraget innebär för Sverige och EU, för demokrati och för möjligheterna att lösa gemensamma problem i Europa."
Riksdagen sa ja till fördraget.
Har någon sett eller hört någon debatt?
Arbetstidsdirektivet påverkar i högsta grad sjukvårdens organisation då dagens tolkning blir att jourtid skall räknas som fullt betald tid. Konsekvensen blir att det kommer att saknas tiotusental läkare i Europa för att arbetstiderna ska fungera. Ingen kan ju påstå att det snabbt går att ta fram sjukvårdspersonal för att täcka upp. Den enda läsning som går att se är att arbetet i läkarkåren organiseras som ett kontinuerligt femskift där jourtjänsten försvinner.
Svenskt kollektivavtal godkänns inte av EU.
Före folkomröstningen om EU sade socialdemokraterna, fackföreningar och arbetsgivare att Sverige hade ett undantag.
Något sådant har aldrig existerat.
Hela den socialdemokratiska retoriken förde 1994 hela Sveriges befolkning bakom ljuset i frågan om undantag. Nu finns en möjlighet att rätta till felet genom att kräva ett undantag i Lissabonfördraget. LO:s företrädare Wanja Lundby-Wedin samt socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin visar inte något intresse att försvara kollektivavtalen. Snrare struntar LO att betala pensionsavgifter för sina anställda på Riva del Sole.
Det fria vårdvalet inarbetas i det nya fördraget.
Dagens landsting med i de flesta fall svaga politisk ledning skulle utmanas av starka vårdbolag. Den svaga styrningen i vården riskerar då med allt flera konkurrerande aktörer att försvåra planeringen och ett hot mot en planerad ekonomi. I klartext hot mot sjukhusen. Redan nu ser vi en aggressiv marknadsföring och raggning av patienter som bygger på billigt flyg från Skavsta till Tyskland.
I Lissabonfördraget är inskrivet att EG-domstolen för in i den inre marknaden och därmed blir hela EU:s högsta domstol.
Om detta står det 8 rader i Artikel 17. Rätt till egendom. Den lilla texten kommer att få avgörande konsekvenser för svenskt rättstolkning. Om detta är det oerhört tyst.
Vad har EU-minister Cecilia Malmström egentligen gjort i sakfrågan?
Varför är socialdemokratin tyst?
I tysthet kommer Riksdagen att flytta över 70 procent av riksdagens ansvarsområden till EU.
Sverige behöver ett parti som han lyfta frågan till att folket får avgöra om all makt skall utgå från folket eller om makten skall utgå från ett ständigt föränderligt EU?
måndag 25 maj 2009
Afrikas utfiskning
Fiskbestånden utanför Västafrika är enligt FN:s rådgivande fiskekommitté CECAF i de flesta fall överfiskade, utfiskade eller har ett oklart läge. Trots det har EU valt att teckna fiskeavtal och betalt kompensation till de berörda afrikanska länderna. De har fått 130 miljoner euro för att EU:s fartyg ska få bedriva ett omfattande fiske utanför kusten.
Läs vidare på Naturskyddsföreningen.
Läs hela rapporten
Vem är de verkliga piraterna i Somalia?
Nu höjs röster att granska Piratpartiet.
Opinionsmätningarna inför EU-valet visa att Piratpartiet har minst 6 procent av tillfrågade bakom sig.
Det är mycket uppfriskande för den svenska cementerade politiken som i stort handlar om de etablerade riksdagspartiernas upp och nedgång i oppinionen. Nu hotas deras törnrosasömn bakom de höga murar de själva satt upp mot nya partier. Partistöd, fria valsedlar som lägg ut i 6000 vallokaler, kontroll över medierna nu senast med TV-reklam. Den sista fria utposten internet ska även den kontrolleras är den nya parollen.
Nu ifrågasätts om Piratpartiet som enfrågeparti har ett berättigande i Parlamentet. Men vän av ordning om alla partier röstar lika i parlamentet är de då inte att betrakta som enfrågepartier? Under 2008 avgjordes totalt 535 ärenden i EU-parlamentet. Bara i två procent av dessa omröstningar stod det konservativa blocket klart mot det socialistiska. Mer än 80 procent av alla nationella lagar skapas i Bryssel. Mer blir det med Lissabonfördraget, EU:s nya grundlag. Lissabonfördraget ger EU mer makt, slår fast unionens valuta, arbetsmarknad, inre marknad och militariserar EU.
Fast Riksdagen sade ja till Lissabon går det röda blocket ut och talar om att den Svenska modellen med kollektivavtal ska vara kvar. Den avskaffas med Lissabon där minimilöner är ett krav. Blåa blocket vill rösta om EMU. Den frågan avgörs i Lissabonfördraget reden efter två sidors text.
Var kan väljarna kräva ansvar? Libertas ville att öppenhet och ansvar ska kunna utkrävas. Och hur ska det vara möjligt om alla röstar lika?
Media sviker sitt ansvar när de inte granskar den etablerade politiken. Att ge sig på en som försöker klättra över muren genom törnrosorna är skrämmande.
Personligen väljer jag nu att lägga min röst på just Piratpartiet.
Libertas kommer igen och vi får tillräckligt många platser för att bilda en egen partigrupp i EU-Parlamentet. Då äntligen finns en möjlighet att kräva ut ansvar.
Mihkel Nõmm
fredag 22 maj 2009
Förbud mot könsord?
Det som här kommer att följa är så fullkomligt idiotiskt att det bara kan ha en enda källa och ett enda ursprung: EU.
I ett memorandum kallat Gender Neutral Language (Könsneutralt språk) förbjuds EU:s parlamentsledamöter att använda orden Fröken/Fru, Mr/Mrs, Madame/Mademoiselle, Frau-Fräulein, Senora/Senorita; alla ord på "man" anses sexistiska.
Ord som sportsmen får inte använda, istället skall en korrekt EU-ledamot säga atlet.
Statesmen får det inte heta, man skall säga politisk ledare. Ordet man-made är förstås också förbjudet. Likaså förbjuds orden fireman, hostess, headmaster, policeman etc - allt på man stoppas av EU:s språkpolis.
Som engelsmännen säger, You can´t make it up.
Nu ska ju Marit Paulsen till Bryssel för folkpartiet - får man kalla henne kärring?
Hämtat från Östra Ölands fria horisont
skrivet av Kurt Lundgren
Läs även andra bloggares åsikter om Fröken, Fru, Mr, Mrs, Madame, Mademoiselle, Frau, Fräulein, Senora, Senorita, man, sexistiska, EU
Vem ska betala krisen?
Det blev en stark uppslutning. Minst femtio tusen personer marscherade fram i Bryssel på stadens huvudled mellan norra och södra järnvägsstationerna. I tre timmar drog den stora demonstrationen fram under åskådares bifall.
Arbetarna ska inte betala kapitalismens kris , var det genomgående temat.
Utan vårt arbete är kapitalisternas förmögenhet noll, stod det att läsa på en av banderollerna som täckte hela boulevard Anspachs bredd. Fackföreningar från hela norra och delvis södra Europa var närvarande.
För den svenska fackföreningsrörelsens del blev det tyvärr ännu en svart dag. Demonstrationen organiserades som sagt av EFS. Vem är president i EFS? Svaret är inte förvånande Wanja Lundby-Wedin. Den som inte deltog i demonstrationen var Wanja Lundby-Wedin. Var det för att hon inte ville möta de arbetare för vilka hon sålt bort de fackliga rättigheterna genom att vara positiv till Lissabonfördraget. Inte ens när hela den europeiska fackföreningsrörelsen organiserar sig i "EFS" orkar Wanja Lundby-Wedin engagera sig. Hon satt troligen fast i en bolagsstyrelse och uppbar extra arvode.
Är det på detta vis Socialdemokraterna i Sverige och Europa tänker sig att Europa blir bättre i rött?

Facket vid snabbköpskedjan Delhaize klädda i rött.
Libertas avslutar svenska EU-valet
Det är tråkigt att Libertas inte har resurser att försvara demokratin över hela Europa. Ekonomin i att driva en Svensk valrörelse är tung. Libertas har helt enkelt inte råd att trycka valsedlar och att distribuera dem. Det Svenska valsystemet ställer upp stora hinder för nya partier. Bara att trycka upp valsedlar skulle kosta runt 350 000 kronor, och distributionen i runda slängar det dubbla, och de pengarna finns inte i Sverige. Etablerad partier får 21 miljoner sedlar var värda 750.000 kr samt att de får partimarkerade sedlar utlagda i alla de 6000 vallokalerna. Valmyndigheten ser till att det alltid finns valsedlar för EU-partierna.
Libertas tog kampen för demokrati i Europa och var den viktigaste krafterna bakom det irländska folkets nej till EU:s Lissabonfördrag. Kampanjen fortsätter i 21 EU länder med hopp om fler än de 18 platser som Sverige har. Nu fortsätter partiet att driva kampen mot fördraget vidare genom att etablera sig i EU:s medlemsländer.
Det är valrörelsen 2009 som avslutas men Libertas satsar på att permanent etablera sig i Sverige. Libertas satsar på nästa EU-val 2014 och ambitionen är att bygga upp en svensk organisation och skaffa en egen finansiell bas.
Mihkel Nõmm
Nu enbart granskare av EU och kämpe för demokrati och frihet!
torsdag 21 maj 2009
Libertas nådde inte ända fram – den här gången!
Vi nådde inte ända fram – den här gången!
Libertas Sverige avbryter sin valkampanj inför EU-valet i år. Att trycka och distribuera valsedlar och driva valrörelse kostar mycket pengar, särskilt för nya partier som inte får något som helst partistöd (skattepengar). Libertas har inte kunnat binda tillräckliga resurser för detta.
Det är proportionellt dyrare att bedriva valkampanj i Sverige än i många andra länder. Svenska vallagen kräver att nya politiska partier skall betala för tryckningen av egna valsedlar och själva distribuera dem till närmare 6 000 vallokaler i hela landet. Samma krav gäller inte de etablerade partierna som får sina 21 miljoner valsedlar vardera tryckta och distribuerade på skattebetalarnas bekostnad av valmyndigheten. Libertas har funnit att vi inte har kapacitet att trycka och distribuera de valsedlar som krävs under den tid som återstår.
-- Självklart är jag, liksom de övriga kandidaterna, besviken och våra sympatisörer kommer naturligtvis också att bli det. Men nu satsar vi istället på att i lugn och ro bygga upp en stabil svensk bas för Libertas för att komma igen med desto större kraft 2014, säger Stefan Kihlberg som är Libertas förstanamn för valet till EU-parlamentet.
Men… Libertas i Sverige fortsätter sitt arbete att bygga upp en bred nationell plattform för att med kraft komma igen i nästa EU-val år 2014 och ge väljarna en möjlighet att rösta på demokrati, ansvar och öppenhet i Bryssel.
Cecilia Malmström säger att regeringen välkomnar Tjeckiens godkännande av Lissabonfördraget.
Tre länder fick folkomrösta om Lissabonfördraget det sista var Irland. Resultatet blev blev att de röstade fel då det blev ett nej till fördraget. För Frankrike och Holland blev det marginella förändringar och ett JA från parlamenten. Nejet från Irland accepterades inte så EU har övertalat den irländska regeringen att hålla en ny folkomröstning. Och så får det pågå tills Irland säger JA!
Utifrån den irländska folkomröstningen så bildades Libertas, en organisation som idag är ett pan-europeiskt politisk parti. Partiet grundades av Declan Ganley som höll i kampanjen mot Lissabonfördraget i Irland. Partiet finns även i Sverige och kan ses som ett alternativ till den som är mot centraliseringen av Europa.
Läs även andra bloggares åsikter om Lissabon, EU, Libertas, Folkomröstningar, President, Wallström
Oppinionskantring?
Piratpartiet noterar en ordentlig uppgång till 7,9 procent och skulle få två mandat.
För övriga är det ingen större förändring. Kvarstår att Sverigedemokraterna och Junilistan når knapp över 1%.
Vid utfrågningar och debatter lyser Piratpartiets tre frågor med sin frånvaro. Delad kultur, Fri kunskap och Skyddat privatliv är borta. En framgång för Piratpartiet visar på att starka folkliga opinioner kan bryta ner det cementerade Svenska politiska systemet som omges med höga skyddsmurar och ett starkt skattesubventionerat partiväsen.
Libertas strider för demokrati och öppenhet. Ett starkt Europa ska även vara förenat med öppenhet. Tyvärr verkar inte en majoritet av partier förstå detta enkla krav. Piratpartiets framgång visar på att Deras och Libertas frågor har en betydelse för medborgarna. Det ska bli spännande under valnatten att se hur många mandat det blir för Libetas och Piratpartiet.
Mihkel Nõmm
Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, Libertas, Moderatena, Demoskop
EUs fria vårdval
Det är beklämmande att i EU-debatten höra Allianspartiernas raljerande att det ska vara fritt att söka vård i Europa.
När det gäller sjukvård behöver vi inte vara allt för kunniga att förstå att den är på väg in i en betydande kris. Det gäller både att personalen är på väg in till pension samt att kraven på vården ständigt ökar. Inte heller har skatteintäkterna räckt till för att uppfylla önskemålen.
Om vårdvalet ter sig vänstersidans åsikter betydligt förnuftigare. Ett kännetecken för borgerligheten är annars att de vill hålla skatterna nere. Nu vill Allianspartierna öppna en ny kran av okontrollerade kostnader. Deras vision är att vem som helst som söker vård utomlands ska få det. De menar att de som är ansvarige för vården i Sverige inte ska få ha någon åsikt. Det är mycket skrämmande och helt oansvarigt tänkt. Vist är det enkelt att säga att landstingen ska bort för att de har problem. Även om landstingen försvinner kommer vårdbehövande och problemen att finnas kvar. Idag är det läkare och politiker i Sverige som beslutar om resursernas fördelning.
Det Allianspartierna bejakar är att EU-Kommissionen och EG-domstolen ska ta över. Alliansens bejakande av den demokratiska härdsmältan är svår att förstå.
Självfallet ska den som betalar ha en möjlighet att yttra sig om den begärda vården ska ges på annat ställe. Redan nu finns regler för när vård får sökas inom Sverige.
Varför skall det vara regellöst att söka vård i Europa.
Läs även andra bloggares åsikter om EU, fria vårdval, Allianspartierna, raljerande,
Läs innan du röstar!

Konspirationen som ledde till att
EU blev till
Strukturen i EU skulle passa den sovjetiska strukturen!
Utskrift av Vladimir Bukovskys tal i Bryssel i februari 2006
Översättning Gertie Dahlberg
1992 hade jag tillgång till Politburo and Central Committee hemliga dokument som har varit hemligstämplade under
30 år, och fortfarande är det. Dessa dokument visar mycket klart att hela idén om att förvandla den europeiska gemensamma marknaden till en federal stat hade överenskommits mellan vänsterpartierna i Europa och Moskva som ett gemensamt projekt som sovjetledaren Mikhail Gorbachev 1988-89 kallade vårt ”Common European home”.
Hela idén var mycket enkel. Den kom först upp 1985-86 när Italian Communists besökte Gorbachev, följd av German Socialdemocrats. De klagade alla på att förändringarna i världen, särskilt efter att Margaret Thatcher introducerade privatisering och ekonomisk liberalisering, hotade att utplåna de prestationer som socialister och socialdemokrater hade uppnått under generationer – hotade att förändra det totalt! Därför var den enda vägen att göra motstånd mot detta angrepp av vild kapitalism (som de kallade det) att försöka introducera samma socialistmål i alla länder omedelbart.
Innan dess hade vänsterpartierna och Sovjetunionen opponerat sig mycket mot europeisk integration därför att de uppfattade det som en avsikt att blockera deras socialistiska mål. Från 1985 och framåt ändrade de helt och hållet sin syn på saken. Sovjetunionen kom fram till en slutsats och en överenskommelse med vänsterpartierna att om de arbetade tillsammans så kunde de stjäla hela det europeiska projektet och vända det upp och ner. Istället för en öppen marknad så skulle de vända på det och införa en federal stat.
Enligt de hemliga sovjetiska dokumenten så är 1985-86 vändpunkten. Jag har publicerat det mesta av dessa dokument published most of these documents. Konversationerna de hade är verkligen något som öppnar ögonen. Du kan även hitta dom på Internet.här: on the internet. För första gången förstår du att det finns en Konspiration – helt förståelig för dom, eftersom dom försökte behålla sina politiska hemligheter.
I öster behövde Sovjet förändring av relationerna med Europa därför att de gick in i en förlängd och mycket djup strukturell kris, i väst var vänsterpartierna rädda för att slås ut och tappa sitt inflytande och sin prestige. Så det var en Konspiration, ganska öppen och gjord av dom, beslutad av dom och utförd av dom. I januari 1989 t ex, kom en delegation från Trilaterala Kommissionen Trilateral Commission för att träffa Gorbachev. I den delegationen ingick förre japanske premiärministern Yasuhiro Nakasone, förre presidenten Valéry Giscard d’Estaing, amerikanske bankiren David Rockefeller och förre utrikesministern i USA Henry Kissinger. De hade en mycket trevlig konversation där de försökte förklara för Gorbachev att Sovjetryssland måste integreras till världens finansiella institutioner såsom GATT, IMF och Världsbanken. Mitt i samtalet reste sig plötsligt Giscard d’Estaing upp och sa: ”Mr President, jag kan inte säga exakt när det kommer att hända, antagligen inom 15 år, men Europa kommer att bli en federal stat och ni måste förbereda er för det. Ni måste bestämma er för att arbeta med oss och de europeiska ledarna, och hur ni kommer att reagera på det, hur ni kommer att tillåta de andra östeuropeiska länderna att interagera på det eller hur de kan bli en del av det, ni måste vara beredda.”
Detta var januari 1989, vid en tidpunkt när Maastrichtfördraget (1992) inte ens hade dragits upp. Hur i helsike visste Giscard d’Estaing vad som skulle inträffa om 15 år? Och vilken överraskning – hur blev han upphovsman till den europeiska konstitutionen 2002-03? En mycket bra fråga. Konspiration lång väg, eller hur?
Lyckligtvis för oss så kollapsade den sovjetiska delen av den här konspirationen innan och nådde inte den punkt där Moskva kunde påverka händelsernas riktning. Men den ursprungliga idén var att ha vad de kallade ”en konvergens”, varvid Sovjetunionen skulle på något sätt mogna och bli mer socialdemokratiskt, medan västra Europa skulle bli socialdemokratiskt och socialistiskt. Sedan skulle det bli en konvergens. Strukturerna måste passa varandra. Detta är orsaken till att strukturerna inom EU från början byggdes med avsikten att passa in i den sovjetiska strukturen och det är också därför de är så snarlika i både funktion och struktur.
Det är ingen tillfällighet att t ex Europaparlamentet får mig att minnas Supreme Soviet
Det ser likadant ut som Högsta Sovjet därför att det var designat så. På samma sätt, när du ser på den Europeiska Kommissionen, så liknar den Politbyrån. Jag menar att den gör det exakt. Undantaget är det faktum att Kommissionen nu har 25 medlemmar medan Politbyrån vanligen hade 13 eller 15 medlemmar. Frånsett det är de exakt desamma, oförklarligt för en del, inte valda direkt av någon alls. När man ser närmare på all denna bisarra aktivitet inom EU med dess 80 000 sidor med regleringar så ser det ut som Gosplan. Vi brukade ha en organisation som planerade allting inom ekonomin, till den sista muttern och bulten, fem år framåt. Exakt samma sak händer inom EU. När du tittar på typen av EUs korruption, så ser du att den är exakt samma typ som den sovjetiska korruptionen, från toppen till botten snarare än från botten och upp.
Om man går igenom alla strukturerna och kännetecknen i detta europeiska monster, kan du notera att det mer och mer liknar Sovjetunionen. Naturligtvis, det är en svagare version av Sovjetunionen. Var snäll och missförstå mig inte! Jag säger inte att det har en Gulag. Det har heller inte KGB – inte än – men jag ser väldigt misstänksamt på en sådan struktur som t ex Europol. Den oroar mig verkligen en hel del därför att den organisationen antagligen kommer att få en makt som är större än vad KGB hade. De kommer att få diplomatisk immunitet. Kan du föreställa dig en KGB-man med diplomatisk immunitet?
De kommer att kunna anhålla oss för 32 olika sorters brott – två av dom är särskilt oroande – en kallas för rasism och en annan kallas för zenofobi. Ingen åklagarmyndighet på jorden definierar något av detta som ett brott. Detta är ju inte helt sant förstås Belgium already does so eftersom Belgien redan gör det. Så det är ett nytt brott och vi har redan blivit varnade. Någon inom den brittiska regeringen talade om för oss att de som protesterar mot okontrollerad immigration från den Tredje världen blir ansedda som rasister och de som opponerar sig mot europeisk integration blir ansedda som zenofobiska. Jag tror att Patricia Hewitt sa det officiellt.
Därför har vi nu blivit varnade. Under tiden introducerar de mer och mer ideologi. Sovjetunionen brukade vara en stat som regerades med en ideologi. EUs ideologi idag är socialdemokratisk, statisk och en stor del av det är också politisk korrekthet. Jag ser noga på hur politisk korrekthet sprider sig och blir en förtryckande ideologi, för att inte nämna det faktum att de förbjuder rökning nästan överallt numera. Titta på den förföljelse som t ex den svenska pastorn blev utsatt för för flera månader sedan persecuted for several months därför att han sa att Bibeln inte accepterar homosexualitet. Frankrike har samma hatfulla språk när det gäller homosexuella. the same law. England har också hatlagar när det gäller homosexuella relationer och now religious speech nu också religiösa omdömen osv osv. Vad du kan observera här, ur ett visst perspektiv, är en systematisk introduktion av en ideologi som senare kan genomdrivas med förtryckande mått och steg. I annat fall, varför behöver vi dom? För mig är Europol något väldigt misstänkt. Jag tittar mycket noga efter vem som åklagas för vad och vad som händer här, därför att det är ett område där jag är expert. Jag vet hur Gulag kan uppstå.
Det ser ut som om vi lever i en period av en snabb, systematisk och mycket konsekvent demontering av demokratin. Se på denna Legislative and Regulatory Reform Bill. Den gör ministrar till lagstiftare, som kan introducera nya lagar utan att bry sig om att tala om det för Parlamentet eller någon annan. without bothering to tell Parliament Min omedelbara reaktion är: varför behöver vi detta? England överlevde två världskrig, kriget med Napoleon, den spanska Armadan, för att inte nämna det Kalla kriget då vi fick veta att vi vilket ögonblick som helst kanske skulle få uppleva ett atomkrig. Detta utan att vi behövde någon introduktion av denna vänliga lagstiftning, utan behovet av upphävande av våra civila rättigheter och introducering av krispaket. Varför behöver det just nu? Detta kan göra ditt land till en diktatur på nolltid.
Dagens situation är verkligen dyster. De stora politiska partierna har totalt accepterat det nya EU-projektet. Ingen av dom har egentligen opponerat sig mot det. De har blivit mycket korrupta. Vem skall försvara våra friheter? Det ser ut som om vi är på väg mot någon sorts kollaps, någon sorts kris. Det troligaste resultatet är att det blir en ekonomisk kollaps i Europa som är destinerad att inträffa med ökningen av utgifter och skatter. Oförmågan att skapa en konkurrenskraftig miljö, överregleringen av ekonomin, byråkratiseringen – allt detta kommer att leda till en ekonomisk kollaps. Särskilt då introduktionen av Euron som var en heltokig idé. Det är inte meningen att valutan skall vara politisk!
Jag har inga tvivel om det. Det kommer att bli en kollaps av EU ganska så likt det som hände när Sovjetunionen kollapsade. Men glöm inte att när sådana saker kollapsar så lämnar det en sådan förödelse att det tar en generation innan de återhämtar sig. Tänk bara på vad som händer om det kommer till en ekonomisk kris. Motanklagelserna och beskyllningarna mellan nationer kommer att bli enorma. Se på de enorma mängder av immigranter från Tredje världens länder som nu lever i Europa. Detta uppmuntrades av EU. Vad händer med dem om det blir en ekonomisk kollaps? Troligen får vi, som i Sovjetunionen vid slutet, så många etniska stridigheter att man kommer att häpna. I inget annat land var det sådana etniska spänningar som i Sovjetunionen, möjligen med undantag av Jugoslavien. Så det är exakt vad som blir följden här också. Vi måste vara förberedda för detta. Denna enorma byggnad av byråkrati håller på att kollapsa över våra huvuden.
Detta är orsaken till att, och jag är mycket öppenhjärtig om detta, ju förr vi avslutar EU desto bättre. Ju förr det kollapsar ju mindre skador blir det för oss och för andra länder. Men vi måste vara snabba för Eurokraterna avancerar väldigt snabbt. Det blir svårt att besegra dom. Idag är det fortfarande enkelt. Om en miljon människor marscherar in i Bryssel idag skulle EU-folket sticka iväg till Bahamas! Om i morgon halva befolkningen i England vägrar att betala skatt så skulle ingenting hända och ingen skulle hamna i fängelse. Idag kan du fortfarande göra detta. Men jag vet inte hur situationen kommer att bli i morgon med ett fullt flygfärdigt Europol med personal från det förra Stasi eller Securitates officerare. Då kan vad som helst hända. Vi tappar tid. Vi måste besegra dom. Vi måste sätta oss ner och tänka, arbeta fram en strategi för den kortast möjliga vägen till maximum effekt. I annat fall blir det för sent. Så vad skulle jag säga? Min slutsats är inte optimistisk. Hittills, trots det faktum att vi har en del anti-EU-krafter i nästan varje land, så är det inte tillräckligt. Vi förlorar och vi slänger bort tiden.
Läs även andra bloggares åsikter om Bukovsky, EU, Bryssel, Stalin, hemlig, Rösta
onsdag 20 maj 2009
Budget
Frågan är om vi på något sätt har nytta av att skapa en enorm byråkrati kring den enkla jordbrukarens räkning av ägg, höns, jord och kulturmark?
Libertas kräver en kraftig minskning av stöden.
Läs även andra bloggares åsikter om EU använder hela 40 procent av sin budget för stöd till jordbruket, orimligt, slöseri, skattebetalarna, pengar, enorm, byråkrati, ägg, höns, kulturmark?
tisdag 19 maj 2009
Demokrati?
Franska folket fick yttra sig 2005 i en folkomröstning. Det fick Nederländerna också. Båda folken blev överkörda av kommissionen och av parlamentet. Irland har röstat nej till Lissabonfördraget. Nu ska de rösta om så att de rösta ja. I Sverige har riksdagen på egen hand röstat ja till Lissabonfördraget. Trots att de visste att svenska folket skulle ha röstat nej. Verkar helt orimligt att Riksdagen går emot folket även här i Sverige.
I Lissabonfördraget finns även skrivningar om effektiviseringar av den politiska beslutsgången. Bland annat avskaffas den svenska vetorätten. Dessutom förs mer makt över till EU-parlamentet. Men varför går svenska riksdagspolitiker, mot folkviljan, med på mer maktöverföring till EU?
Förklaringen är att EU-organisationens mål i de flesta avseenden sammanfaller med de mål som samhällets makthavare har i sina uppgifter och maktpositioner. Övre skiktet ur näringslivet + yrkespolitiker + fackliga organisationer har nämligen som främsta mål och ansvar att effektivisera och koordinera näringsliv och politik – främst ur en ekonomisk aspekt.
Fackliga ledare som Wanja Lundby-Wedin har accepterat att kollektivavtalen måste bort och att minimilöner ska införas. Hon företräder EU:s effektivitetsbehov. Därför krockar hon med sina medlemmars behov av ett annat rättvisare och mer demokratiskt samhälle.
EU drivs framåt av ett skikt i samhället som inte har en värdering som stämmer överens med begreppet folkstyre. Parlamentet var aldrig tänkt att få makt att styra. Det är därför naturligt att EUs medborgare har svårt att förstå varför de ska rösta på 190 olika partier.
Libertas vill att det ska gå att veta vad man röstar på och att samma grunder ska gälla över hela unionen. Det är att ge folket en röst. Säger folket nej så ska det inte tolkas som ett ja.
Mihkel Nõmm
Läs även andra bloggares åsikter om Libertas, Bryssel, eu, Folkomröstningar, Lissabon, Nömm, Nõmm
Ett val utan betydelse?
Valet är viktigt för dessa 18 personer och för deras partier som kan vänta på stor belöning i form av pengar. För de som utgör röstboskapen och som uppmanas att rösta 7 juni spelar det ingen roll vad de heter som väljs. Det är ändå så att oavsett om de kallar sig röda eller blå så röstar de i nio av tio fall lika.
EU är ett tydlig kapitalprojekt där allt utgår i att främja den inre marknaden. Udden riktas mot den svagare eller enkelt uttryckt mot arbetskraften. Effektiviteten i ekonomin ska öka och någon får betala.
Nu är det tänkt att det inför Sveriges ordförandeskap i EU ska bli borgfred i landet. Ja det kan man ju tänka att riksdagspartierna önskar. Som granskande Libertas-medlem kommer den freden inte gälla mig. Min granskning kommer att fortsätta. Vilka frågor som kommer att behandlas och lyftas fram är svårt att förutse då EU är en amöba som växer okontrollerat. Ständigt nya lagar , direktiv och förhandlingar i en oändlig ström.
Någon behöver dra en gräns och se till att EU krymper.
Den kraften ser ut att vara ett all-unionelt parti Libertas!
Om du vill använda din röst till något vettigt lägg den på Libertas.
Mihkel Nõmm
Läs även andra bloggares åsikter om Libertas, EU, EU-val, pengar,
måndag 18 maj 2009
Demokrati?

Att det nya partiet Libertas tar fight om väljarna i det svenska EU-valet verkar inte skaka statsminister Fredrik Reinfeldt (M).
– Konkurrens kan vara bra. Demokratin bygger ju på det, säger han.
Det kan ju tyckas bra!
Nu är det fler och fler av medierna som frågar efter vad Libertas anser i olika frågor.
Demokrati på lika villkor borde även betyda att de skyddsmurar som riksdagspartierna skapar runt sig med stora partistöd och gratis valsedlar som läggs ut i vallokalerna även skulle vara något som utmanarna fick del i.
Nu är murarna att utmana oerhört höga så statsministerns ord om demokrati är tämligen innehållslösa. Det behövs en ordentlig omskakning av makten för att Reinfeldt ska känna oro.
Ja så är det men kasta inte bort din röst på moderaterna.
Libertas vill förändring och försvara demokratin.
fredag 15 maj 2009
Piraterna som hotar sjöfarten!
De utländska stridsfartyg som jagar pirater utanför Somalias kust borde även ingripa mot tjuvfisket på somaliskt vatten anser Somalias premiärminister. Orsaken till piratverksamheten ökat är tjuvfisket.
Sverige har tidigare gett tillstånd för fiske utanför Afrika men men har slutat med det efter en riksdagsdebatt 2006. Det hindrade inte att två svenska trålskeppare är misstänkta för omfattande olaga fiske utanför Västafrika. Fiskeriverket fick uppgifter från franska kustbevakningen och EU-kommissionen att de hade upptäckt två svenska fartygen "Aldo" och "Nordic IV" fiskade utanför Västsahara, helt i strid mot svenska och europeiska regler. Brottet kan ge fängelse i upp till ett år meningen fiskare dömts till fängelse utan det blir böter efter fångstens värde. De här två fallen har trålat på förbjudet vatten om en hel säsong. Greenpeace har genomfört blockad mot det svenskt piratfartyget Nordic IV.
EUs intressen ska nu bevakas av svenska krigsfartyg medan Europas tjuvfiskare kan fortsätta sin verksamhet.
Förvaltningen av fiskresurser i EU och globalt har havererat, dels pga tjuvfisket och dels pga politikernas oförmåga att hantera överkapaciteten i flottorna. Befintliga EU-avtal utnyttjas främst av spanska, franska, holländska, tyska och irländska fiskeföretag. De är mycket kraftigt subventionerade av Europas skattebetalare. Vi betalar upp till åttio procent av företagens avgifter för fisket i afrikanska vatten.
Sverige subventioner på en halv miljon per yrkesfiskare och i EU budget är subventionen ännu högre. Detta är verkligen inte acceptabelt att Europas fiskeflottor subventioneras för att driva rovfiske utanför de fattiga Afrikanska ländernas kuster samtidigt som de inhemska fiskarna blir utan fångst och försörjning. I desperation över förhållandena tillgrips piratverksamhet.
Skattebetalarna ska inte behöva stå för subventioner av fiskebåtar ena ändan och bistånd till svältande i den andra. Att det dessutom är den rika världen som genom subventioner skapat problemen är än mer beklämmande.
Libertas anser att stödet till icke konkurrenskraftig verksamhet ska minska. Subventionerna till storskaligt jordbruk och fiske ska minska.
Köpenhamnsdeklarationen om globaliseringens effekter tillämpas.
Mihkel Nõmm
Kandidat för Libertas Sverige
torsdag 14 maj 2009
Libertas är för mig det rätta valet.

Vi konstaterar att folkviljan i Frankrike, Holland och på Irland mals ned till intet av ett EU som allt mer lämnar den mellanfolkliga och demokratiska vägen. Samarbetet har slagit in på fel väg då byråkrati och korruption ökar medan öppenhet och insyn minskar i EU. Partierna i Sverige har inte tagit dagens brister i EU på allvar utan fortsatt att lägga fokus på ett för eller emot EU.
Jag vill som libertaskandidat - att våra företrädare i EUs olika organ ska vara demokratiskt valda och kunna ställas till ansvar genom val.
I europaparlamentet har svenska representanter röstat för märkliga regleringar, nonchalerat de farhågor om demokratiska brister som Lissabonfördaget innebär och arbetat för en utveckling av EU som saknar folklig förankring.
Jag vill som libertaskandidat - öka det bilaterala samarbetet utifrån subsidiaritetsprincipen se till att EU arbetar med rätt saker och inte detaljstyr, som tex storleken på jordgubbar.
I Sverige talar företrädare för de etablerade partierna ofta om hur de jobbar för att EU ska bli ”smalare men vassare”, hur viktigt det är med demokrati och att EU inte ska lägga sig i småsaker. Sedan agerar de ofta precis tvärtom nere i Bryssel.
Jag vill som libertaskandidat - minska byråkratin genom att minska antalet lagar och texternas omfattning. Om en ny lag ska till ska 3 gamla lagar bort. Ska ett nytt ord tillföras ska 3 gamla ord bort. Först så kan vi få ett ”smalare men vassare” EU som arbetar med vad det ska
Svenska partier med en kritisk inställning till EU finns. De är splittrade och saknar reellt inflytande. Tennisspelaren Gottfried Heinrich blev i september 2005 avvisad från ett flyg. Detta med stöd av en hemlig EU-lag som var beslutad av EU-kommissionen.
Jag vill som libertaskandidat - öppna de slutna rummen och göra EU öppnare för medborgarna och arbeta för frihet och offentlighet.
Libertas kommer inte som Moderater och krisdemokrater dela partigrupp med högerextrema grupperingar. Libertas finns i alla EU-länder och kommer att skapa en egen grupp i Europaparlamentet av liberalt sinnade demokrater som kan samverka och få inflytande. Detta är historiskt då parlamentet nu består av 190 partier och inget har hitintills varit ett alleuropeiskt parti.
Jag vill som libertaskandidat - tala om att Libertas har samma grundvärderingar i Sverige som partigruppen har i EU.
Mihkel Nõmm
Kandidat för Libertas Sverige
onsdag 13 maj 2009
Libertas för demokrati och öppenhet
Samtidigt vill jag betona att Lissabon-fördraget inte är den enda fråga vi driver. Givetvis är fördraget den mest brännande frågan i just nu och kunskapen om vad det betyder verkar vara liten. Samtidigt handlar vår politik lika mycket om det dagliga arbetet i EU och hur funktionen kan effektiviseras. Frågan hur medborgarnas rättigheter kan skyddas mot repressiva lagar, te.x Telekom-paketet med ökad övervakning och höjda avgifter för samtalen.
Medlemsstaternas rätt till självbestämmande ska försvaras mot överstatlighet och hemlig/planerad maktcentralisering. Slopa slöseriet med skattemedel och flytt-cirkusen till Strasburg.
Lissabonfördraget är just nu den mest akuta frågan. Du kan göra din folkomröstning genom att rösta på Libertas. Ett starkt Libertas kommer att påverka EU mot öppenhet och ökad demokrati.
Mihkel Nõmm
Kandidat för Libertas Sverige.
tisdag 12 maj 2009
Folkvald eller Berikad?
Att försöka ta reda på motsvarande uppgifter för parlamentarikerna i Europaparlamentet är en betydligt svårare övning, för att inte säga nästintill omöjlig, eftersom den tradition av öppenhet och insyn som finns i Sverige inte finns i Europasamarbetet. Att medborgarna inte kan få en klar bild av hur deras skattepengar används är i grunden ett demokratiproblem.
Libertas ser det som ett av sina främsta mål att jobba för att öka öppenheten och insynen inom EU. För Libertas Sverige innebär detta att exportera den svenska offentlighetsprincipen.
En sakfråga är dock om ersättningsnivån för de valda är rimlig?
1 http://www.riksdagen.se/templates/R_Page____1093.aspx
2 Tabellen är baserad på uppgifter från Open Europe som anpassats till svensk valuta och
anger de ersättningar som kommer att gälla i och med de nya regler för ersättningar och
förmåner som träder i kraft i juni 2009. De svenska summorna i rapporten är baserade på
FOREX säljkurs 9:e maj 2009, där en euro gav 10,8349 kronor.!
lördag 9 maj 2009
Är frågan om Euro en EU-fråga eller en nationell fråga?
Hemligheter!
torsdag 7 maj 2009
EU-fördraget hotar svensk sjukvård och arbetsrätt
Jubileumsparken och makten

onsdag 6 maj 2009
Libertas lista fastslagen

Riksdagspartierna bort från EU-valet?
Per Dahl på Barometern i Kalmar spår att detta kan bli det sista EU-valet där riksdagspartierna är framträdande. Resonemanget Dahl för är om svårigheten att bilda opinion för frågor i Sverige som inte är relevanta i Europaparlamentet?
Riksdagspartierna får efter EU-valet förhandla med Europapartiet de tillhör i parlamentet. Sättet att bryta Europas politiska problem kan vara att enfrågerörelser möts över gränserna och skapar upp riktiga europeiska alternativ som verkar i många av medlemsländerna. Det skulle också bryta dödläget med mandaten i parlamentet, då även stora länder som Storbritannien och Frankrike är för små för att påverka oavsett resultatet i EU-valet.
Vist är det sant när Moderater och Krisdemokrater är nedsättande om högerextrema partier i Sverige medan de välkomnar dem i sin partigrupp EPP i EU-parlamentet.
Libertas är ett parti över alla Europas stater.
Den som väljer Libertas vet vad man får!